Застосовують при геморої, запорах
Склад: плоди
Спосіб застосування: 1 столову ложку плодів залити 1 склянкою окропу. Кип'ятити на повільному вогні 3 хвилини, настоювати в закритому посуді протягом 2 годин, процідити. Застосовують всередину по 1/2 склянки на ніч.
Протипоказання: індивідуальна непереносимість
Місце збору: Західна Україна
Виробник: ТМ НародФарма. р. Кіровоград
Термін зберігання 2 роки
.
Латинська назва: Rhamnus cathartica.
Місце збору: Херсонська обл.
Народна назва: крушина.
Опис ягоди жостеру
Жостір – невелике дерево або чагарник сімейства крушинових, досягає 3-4х метрів у висоту. Гілки засаджені колючками, супротивні. Листя на довгих черешках, супротивное, по краю дрібнозубчасті, яйцевидної форми. Квітки жовтувато-зеленого кольору, дрібні, зібрані пучками, двудонные, одностатеві. Плід – соковита, майже чорна, куляста блискуча кістянка з 5 кісточками. Цвіте з травня по червень, плодоносить з серпня по вересень. Увага, незрілі плоди отруйні!
Застосування жостеру
Плоди жостеру використовують як сильний проносний засіб, діючою речовиною якого є антраглікозиди. В народній медицині відвар з гілок застосовують при хворобах шлунка, а також у вигляді компресів у зовнішньому застосуванні.
Відвари і настої із плодів вживають при подагрі, асциті, гастритах, респіраторних інфекціях, атонії кишечника.
Рецепти по застосуванню ягід жостеру
Настій плодів жостеру: 200 мл окропу кладуть 10 грам плодів, потім настоюють протягом 2х годин, потім проціджують. Приймають по половині склянки на ніч.
Відвар плодів жостеру: 200 мл окропу кладуть 10 г сировини на протязі 15 хвилин кип'ятять, потім охолоджують при кімнатній температурі протягом 20 хвилин, проціджують. Приймають по 3-4 рази в день по 1 столовій ложці.
Побічні ефекти при застосуванні жостеру
При прийомі настоїв або відварів жостеру можливі рота і нудота.
.
Основні | |
---|---|
Країна виробник | Україна |
- Ціна: 38 ₴