Чага
Inonotus obliquus (чорний березовий гриб)
Склад:
У наростах чаги є органічні кислоти (ванілінова, параоксібензойна, оцтова, мурашина, щавлева і ін), полісахарид лігнін, птерины, вільні феноли, стерини та клітковина.
До складу золи чаги (12,3 %) входять окисли кремнію, заліза, алюмінію, кальцію, магнію, натрію, калію, цинку, міді та марганцю.
Свідчення:
Показанням для застосування березового гриба служить виразкова хвороба шлунка і дванадцятипалої кишки, гастрит зі зниженою секреторною функцією, поліпоз шлунка і кишечника, а також злоякісні новоутворення: рак шлунка, легенів та інших органів у тих випадках, де не показана променева терапія та хірургічне втручання.
Чага надає симптоматичну дію, заспокоює біль і покращує самопочуття хворого; в початковій стадії хвороби може затримати розвиток пухлини.
При лікуванні настоєм гриба хворому призначають переважно молочно-рослинну дієту, обмежують прийом м'яса і жирів, виключають з харчування консерви, копченості, ковбаси.
Чага має легку послаблюючу дію.
Протипоказання:
подібні з чагой помилковий і справжній трутовики, також ростуть на березі, заготовляти не можна.
Застосування:
- в домашніх умовах настій з чаги готують наступним чином. Висушений гриб заливають для розм'якшення холодною кип'яченою водою, витримують протягом 4 годин, після чого пропускають через м'ясорубку або розтирають на тертці. На 1 частину подрібненого гриба додають 5 частин кип'яченої води температурою близько 50° С (не вище); настоюють протягом 48 годин, потім рідину зливають, залишок віджимають і до отриманої рідини додають воду, в якій замочувався гриб. Приготований настій може зберігатися 4 дні. Приймають по 1/2—1 склянці 3-4 рази на добу за 30 хвилин до їжі.
Основні | |
---|---|
Виробник | Союз Афган |
Країна виробник | Україна |
- Ціна: 60 ₴