Кореневища і корені оману (омана) містять полісахариди (інулін, инулинин, псевдоінулін), сапоніни, смоли, слизові та гіркі речовини, алкалоїди, вітамін Е, жирне і ефірне масла.
Рослина володіє численними цілющими властивостями:
протизапальну, протимікробну, жовчогінну, протиглистовою, в'яжучу, репаративну, стимулює секреторну функцію шлунка, седативну, сечогінну, відхаркувальну, секретолитическим, обволікаючим, потогінну, антигипоксатным, аналгетичну, регулює обмін речовин, в тому числі мінеральних солей, підвищує опірність організму (імуномодулятор).
Настій коренів оману: 1 стіл.ложку (20г) подрібнених коренів настояти в 400 мл теплої кип'яченої води 8 годин (зручно заливати на ніч), процідити. Пити по 100 мл 4 рази на день до їжі, можна додати мед, варення за смаком.
Настоянка: 100 грам кореня на 1 л горілки (40% спирту), настояти 2 тижні, процідити. Приймати спиртову настоянку кореня по 20 - 30 крапель на 50-100 мл води до їжі 3 рази в день.
Місяць пити, 2 тижні перерва, потім курс можна повторити.
Основні | |
---|---|
Виробник | Союз Афган |
- Ціна: 25 ₴