Малина лісова
Rubus idaeus
Склад: Плоди і листя малини містять ефірну олію, яблучну, лимонну, саліцилову та капронову кислоти, цукор (8%), слиз, вітаміни С (30 мг%), В, Р, каротин, фарбувальні речовини, солі калію (224 мг%), мідь, пектинові, азотні речовини.
Малина відрізняється високим вмістом пуринів, найбільша кількість яких в сушених ягодах (62,7 мг%).
Покази:
- потогінний засіб при простудних захворюваннях
- легкий діуретичний засіб, при грипі, ангіні
- з свіжої малини готують сироп, який додається в мікстури для поліпшення смаку ліків.
- У народній медицині малина звичайна (квіти, листя, плоди) застосовується як антисклеротичну, протизапальну, жарознижувальну та високовітамінний засіб при гіпертонічній хворобі, атеросклерозі, як потогінний - при грипі, застуді, хронічному ревматизмі, лихоманці і кору.
- Зовнішньо відвар застосовують для полоскання при хворобах горла.
- З сухого листя малини готують відвар для примочок, а з потовчених свіжих листя роблять мазь, яку застосовують при вуграх.
- Плоди малини вживають для поліпшення апетиту, регулювання діяльності кишечника, як протиблювотний, кровоспинний при шлункових, кишкових кровотечах, відхаркувальний засіб при бронхітах.
Застосування:
- при маткових кровотечах, після пологів для очищення матки: 4 чайні ложки сухого листя або плодів малини залити 2 склянками окропу, настоювати 2-3 години в закритому посуді, процідити. Приймати в теплому вигляді по 1/2 склянки 4 рази на день.
- при геморої вагітних: 50 г кореня малини на 0,5 л води, кип'ятити на слабкому вогні 1 5-20 хвилин, настоювати 1 годину, процідити. Приймати по 1/4 склянки 4-6 разів на день.
- відхаркувальний засіб: плоди малини, насіння анісу, листя мати-й-мачухи, липовий цвіт - в рівних кількостях. З цієї суміші беруть 1 чайну ложку на склянку окропу, заварюють як чай, п'ють 3-4 рази в день.
- при гриппе и простуде готовят напиток из плодов малины с липовым цветом в соотношении 1 : 1 (1 чайную ложку смеси на 1 стакан кипятка) Смесь из плодов малины и травы душицы в соотношении 2 : 1 заваривают как чай из расчета 1 чайная ложка смеси на стакан кипятка, принимают по 1 стакану 3-4 раза в день.
- приготовление настоя ягод: 1 ст. л. сухих ягод залить стаканом кипятка, настоять 15 мин и принимать теплым по 3-4 стакана в день при простуде. Приготовление настоя листьев: 1 ст. л. измельченных листьев залить стаканом кипятка, настаивать 30 мин. и процедить.
- приготування відвару коренів: 2 ст. л. подрібнених сухих коренів заливають склянкою гарячої води, кип'ятять на повільному вогні 30-40 хв і проціджують. Приймають по третині склянки 3-6 разів на день.
- приготування мазі: чисті свіжі листя розтерти, віджати сік, розмішати з вазеліном або вершковим маслом в співвідношенні 1 :4.
.
Характеристики
Основні | |
---|---|
Виробник | Союз Афган |
Країна виробник | Україна |
Інформація для замовлення
- Ціна: 25 ₴