Трава череди має сечогінні і потогінні властивості, покращує травлення, нормалізує порушений обмін речовин.
Лікарські властивості препаратів низки певною мірою, мабуть, пояснюються наявністю аскорбінової кислоти і марганцю, які мають важливе значення у фізіологічних перетвореннях речовин.
Іони марганцю у складі ферментних систем, впливають на процеси кровотворення, згортання крові, на діяльність залоз внутрішньої секреції.
Відвар трави череди (рецепт 1): дві столові ложки подрібненої трави на один стакан кип'яченої води, п'ють по 1/3-1/2 склянки 3 рази в день.
Відвар трави череди (рецепт2): 1 столову ложку сировини заливають 200 мл окропу, кип'ятять 20 хв, потім проціджують. Приймають по 1 столовій ложці 2-3 рази в день.
Настій трави череди: 10 г (3 столові ложки) сировини поміщають в емальований посуд, заливають 200 мл гарячої кип'яченої води, нагрівають на киплячій водяній бані 15 хв, охолоджують при кімнатній температурі 45 хв, проціджують, віджимають. Об'єм настою доводять кип'яченою водою до 200 мл Приймають по 1/3-1/2 склянки 3 рази в день після їжі як протизапальний і протиалергічний засіб. Приготовлений настій зберігають у прохолодному місці не більше 2 діб. Для ванни на кожні 10 л води беруть 1 склянку настою.
Основні | |
---|---|
Виробник | Союз Афган |
Країна виробник | Україна |
- Ціна: 25 ₴