Іван-чай подвійний ферментациии (Карпатський високогірний) 100грам
65 ₴
Мінімальна сума замовлення на сайті — 350 грн
- Немає в наявності
- +380 (44) 331-18-820951263918
Упаковка: 100 грам
ІВАН-ЧАЙ (Копорскій)
В наявності - ферментований іван - чай
Прекрасної якості (Івано-Франківська область)
Іван-чай ферментований (Карпатський високогірний)
Ферментований чорний чай з листя іван-чаю (зніту) вузьколистого, зібраного на горі Високий Верх у Карпатах. Проходить довгу ступінь ферментації (не менше 24 годин), а також її ще часто називають подвійною або глибокої. Потім він піддається незначній термічній обробці і далі вже досушується таким же способом, як і класичний зелений. Чорний ферментований іван-чай має більш насичений і міцний аромат і колір при заварюванні.
Властивості Копорского чаю (ферментований Іван-чай) і його застосування
Історія.
Іван-чай – самий давній і самий здоровий чай на всій планеті! Цвіте Іван-чай по всій матінці – Русі від півдня до півночі. З давніх часів на Русі використовували Іван-чай як цілющий напій і лікували ним різні недуги і хвороби.
Є засобом, тонізує, відновлює життєві сили і енергію людини, зміцнює імунітет. Без побічних ефектів. Показаний до застосування усім – від немовлят до людей похилого віку.
У часи Запорізького козацтва, Іван-чай був основним енергетичним тонізуючим напоєм наших українських воїнів, що робило їх сильними і витривалими.
Ферментований Іван-чай має другу назву – копорскій чай
Нещодавно з'ясовано, що Копорскій чай підвищує потенцію у чоловіків. Відомі і його жарознижувальні властивості. І ще одне з важливих достоїнств цього чаю в тому, що воно лужним кров і тим самим відновлює сили при різного роду виснаженнях і навіть зменшує інтоксикацію при ракових захворюваннях.
Ці відомості про Копорском чаї підтверджені величезним народним досвідом і дослідженнями науковців. Недарма ж пуританська Англія споживала ферментований збір Іван чаю (Копорского чаю) тисячами пудів.
Іван-чай (Chamaenerion angustifolium або кипрей вузьколистий) це багаторічна трав'яниста рослина, 50-150 см, з товстим повзучим кореневищем. Квітки, зібрані в китиці, пурпурно-рожеві, червоні з фіолетовим відтінком, рідко блідо-рожеві або білі. Цвіте в червні і до серпня, на вологих луках, на схилах, уздовж доріг та на лісових галявинах. Зазвичай цвіте заростями.
В лікарських цілях використовують стебла, листя, квітки рослини, які заготовляють під час цвітіння. Сушать під навісами, на горищах у добре провітрюваних приміщеннях, розкладаючи тонким шаром і періодично перемішуючи. Термін придатності трави 2 року. Коріння заготовляють восени. Очищають від землі, сушать у сушарках, печах, духовках при температурі 65-70°C. Термін придатності коренів 3 роки.
Склад: Іван-чай містить до 20% дубильних речовин, флавоніди, слиз, пектинові речовини і вітаміни групи «В». Вітаміну «С» в Іван-чай в 6,5 разів більше, ніж у лимоні.
Іван-чай містить багато білка, який легко засвоюється організмом, що дозволяє просто і швидко насичуватися енергією.
Унікальний спектр мікроелементів. У 100 гр. зеленої маси Іван-чаю містить: заліза -2,3 мг; нікелю – 1,3 мг; міді — 2,3 мг; марганцю — 16 мг; титану — 1,3 мг; молібдену — 0,44 мг; бору – 6 мг і в значній кількості — калій, натрій, кальцій, магній, літій і ін
Наявність у рослині заліза, міді, марганцю дозволяє вважати його засобом, здатним поліпшувати процес кровотворення, підвищувати захисні функції організму, яскраво виражену заспокійливу дію.
У квітках Іван-чаю, міститься до 25 мг нектару на кожну квіточку, що характеризує його як відмінний медонос (до 400 кг меду з 1 га).
Іван-чай – єдине рослина, яку можна без побоювання приймати вагітним жінкам, дітям і годуючим жінкам. Не має протипоказань і побічних ефектів.
Корисні властивості:
Іван-чай м'яко нормалізує діяльність кишечника. Завдяки багатому вмісту танінів, слизу і вітаміну С, Іван-чай володіє хорошими протизапальними та обволікаючі властивості при виразковій хворобі шлунка, гастритах, колітах. І ще при ентероколітах, дизентерійної діареї, при метеоризмі і анемії.
Регулярне його пиття позбавляє від мігрені, допомагає при безсонні, недокрів'ї, при білій гарячці, інфекціях і застудах, а в цілому піднімає імунітет, будучи наймогутнішим природним очищувачем.
У старовину недарма про нього говорили, що він не тільки лікує тіло, але просвітлює розум і піднімає дух. І ще одне з важливих достоїнств рослини в тому, що воно лужним кров і тим самим відновлює сили при різного роду виснаженнях і навіть зменшує інтоксикацію при ракових захворюваннях. Сприяє скороченню споживання спиртних напоїв.
Регулярне його пиття позбавляє від мігрені, допомагає при безсонні, недокрів'ї, при білій гарячці, інфекціях і застудах, а в цілому піднімає імунітет, будучи наймогутнішим природним очищувачем.
У старовину недарма про нього говорили, що він не тільки лікує тіло, але просвітлює розум і піднімає дух. І ще одне з важливих достоїнств рослини в тому, що воно лужним кров і тим самим відновлює сили при різного роду виснаженнях і навіть зменшує інтоксикацію при ракових захворюваннях. Сприяє скороченню споживання спиртних напоїв.
Настій Іван-чаю зберігає свої цілющі і ароматні властивості цілих три доби.
Іван-чай особливо корисний вагітним і годуючим жінкам, а також грудним дітям під час появи зубів.
Порошком листя присипають рани, відвар листя п'ють при шкірних і шлункових хворобах, а також як заспокійливий і снодійний, при запаленні вуха, горла, носа.
Виявляє седативну, протисудомну дію.
Молоді пагони вживають, як спаржу, у відварному вигляді.
Відвар з листя має сильну протизапальну дію, особливо при виразковій хворобі.
10%-ний настій або відвар з листя використовується як ефективний болезаспокійливий засіб при будь-яких запаленнях слизових оболонок.
Покращує зір, нормалізує вуглеводний обмін речовин при ожирінні. Покращує роботу серця.
Застосування:
- Гастрит
- Виразкова хвороба шлунка і 12-палої кишки
- Неспецифічний виразковий коліт
- Ентероколіт
- Дизентерія
- Холецистит
- Гепатит
- Панкреатит
- Холецистит
- Відрижки
- Здуття живота
- Безсоння
- Неврастенія
- Тривожність
- Депресія
- Післяпологова депресія
- Запалення вуха, горла, носа
- Судоми
- Тікі
- Заїкання
- Міопія (зниження зору, короткозорість)
- Мігрень
- Головний біль
- Анемія
- Випадання волосся
- Ламкість волосся
- Екзема, псоріаз, дерматити
- Алергічні прояви на шкірі
- Цистит
- Пієлонефрит
- Гломерулонефрит
- Ниркова недостатність
- При зниженні потенції
- Простатит
- Безпліддя чоловіків
- Безпліддя жінок
- Для імунітету
- Синдром хронічної втоми
- Приватні простудні захворювання
- Онкологічні захворювання
- Інтоксикація
Спосіб заварювання: одну чайну ложку Іван-чаю залити склянкою окропу, настояти 10-15 хвилин.
Пам'ятаєте! Заварювати можна кілька разів. При повторних заварках цілющі властивості не втрачаються.
А при зберіганні Іван-чай за рахунок внутрішньої ферментації покращує свої якості протягом двох років.
Приємного чаювання!
.
Основні | |
---|---|
Країна виробник | Україна |
Вага | 100 г |
Смакові інгредієнти | Натуральні |
Додаткова обробка | Ферментація |
Розмір чайного листа | Середньолистовий |
Склад чаю | Моночай |
Тип смакового інгредієнта | Копорскій чай |
Тип чаю | Чорний чай |
Форма випуску | Капсули |
Користувальницькі характеристики | |
характеристика | 100% organic produkt |
- Ціна: 65 ₴